Z rozhovoru koní na ranči Haferník

Áres: Prídu cez letné prázdniny zasa decká do tábora?
Hviezda: Jasné, veď to bude už 28.rok!
Amor: Teším sa na ne, však mnohé nás už poznajú, boli tu aj niekoľko rokov po sebe.
Hviezda: A na obidva turnusy ich príde „krotiť“ Zdeno. A s ním príde aj energická a krásna Zuzka,flegmatik Dano, Maroš a ostatní super vedúci.
Amor: Vie niekto, aký budú mať program?
Karamelka: Jasnačka, na fejsbúúúúúku som čítala, že  pripravujú nejaké novinky, bude paralelný slalom,bláznivé účesy, „nekonský“ parkúr aj hry, ktoré sa vonku hrávali ich rodičia a starí rodičia. Tiež zabojujú proti vedúcim v hre „Decká vs. vedúci“, zahrajú „Inkognito“, čaká ich aj tajomná krúžkovica.
Áres:  To vyzerá zaujímavo, ihiii. Určite ibudú mať aj obľúbenú improvizáciu, jarmok, stopovačku, tradičné aj menej tradičné športy  a jasnačka aj noc pod hviezdami
Hviezda: A pravdaže hlavne 9 hodín prežitých s nami na ranči, starostlivosťou o nás, čistenie, sedlanie a najmä jazdenie, a s tými šikovnejšími si navyše aj zaklusáme a zacválame na vychádzkach v okolitej krásnej prírode.
Karamelka: Aj v celotáborovke  pôjde o veľa, napríklad o hrsť voňavého sena priamo do výbehu, raňajky prinesené vedúcim priamo do postele, však decká nie sú kone ... i keď niekedy ?
Áres:  A čo ubytko? Vraj bude lepšie a na inom mieste?  
Amor: Ihiiii. Ubytko bude v turistickej ubytovni bio roľníckeho družstva LÁTKY.V Látkach CEVARM jazdecké tábory organizoval už pre 28 rokmi tak sa vlastne vracia na staré miesto.
Hviezda: Tak už sa na decká fakt teším. Zjem podkovu, ak sa aj oni netešia na nás.
Amor a Karamelka: Ihiiiiiiiiiiiiii