Vieš čo je to hajzelbaba?

Ahoj, rančeri,

pre inšpiráciu a motiváciu  vám v niekoľkých blogoch pripomeniem  zopár  najobľúbenejších táborových aktivít, na ktoré sa účastníci Prázdnin na ranči vždy tešia. A keďže v táborovom programe sa snažíme namixovať nové, ale aj obľúbené  aktivity, je dosť pravdepodobné, že sa s niektorými z nich stretnete aj tento rok.

Jednou z tých najobľúbenejších je hra s názvom Hajzelbaba. Večernými "behačkami" sa vás snažíme nielen zabaviť, ale aj unaviť. Táto hra je však špecifická tým, že vedúci sa unavia viac ako vy. Tým, že nás vedúcich je oveľa menej, tak musíme behať o to viac intenzívnejšie, aby sme naplnili zmysel a princíp hry. A to je práve možno jeden z dôvodov, prečo to deti baví, pretože vedúci sa s vami hrajú, sú jednými z vás.

Úlohou jednotlivých tímov je počas trvania hry (približne 45 minút) nazbierať čo najviac útržkov toaletného papiera. Dvaja, prípadne traja z každého tímu súčasne vybehnú do hracieho územia, prebehnú ho nakoniec a tam od hajzelbaby (niekedy aj od hajzeldeda) dostanete jeden útržok. A potom už len bežíte späť, kde svoj úlovok pridáte do svojej tímovej koristi. Takto to však vyzerá veľmi jednoducho a nudne. Zábavu a výzvu, že ste lepší, rýchlejší, obratnejší a mazanejší však do toho vnášajú práve vedúci, ktorí v hre predstavujú "črevné vírusy". Ich úlohou je vás vo vymedzenom hracom území chytiť ,"obrať" o  úlovok a zároveň jeden z troch životov, ktoré dostanete na začiatku hry. Ak stratíte všetky životy, nemôžete už vášmu tímu pomáhať rozširovať svoju zbierku (korisť) útržkov toaletného papiera. Život však získate späť, ak zasa vy dobehnete "doktora", ktorého úlohou je liečiť, v tomto prípade vracať stratené životy. A keďže v hracom poli je súčasne vždy viac hráčov ako črevných vírusov, je veľká šanca, že svoj úlovok prinesiete k svojmu tímu, ak ste šikovnejší, alebo máte aspoň trošku šťastie a vírus si vás nevšimne.

Verím, že spolu s ostatnými rančermi sa v tábore pri tejto hre aj vy poriadne vybláznite: ) Samozrejme na prvom mieste koníky. A možno zvládnete aj taký parádny vrkoč z chvosta, ako má koník na obrázku.                                                                               

Že ste sa ešte neprihlásili ? Tak rýchlo kliknite na https://www.cevarm.sk/tabory/prazdniny-na-ranci a odošlite svoju rezerváciu. Tešíme sa na vás.

Zdeno