V jarnom dennom tábore bolo počasie skoro ako v lete

V dennom tábore počas jarných prázdnin bolo u nás, v Mravčom klube veselo.Každý deň bol celkom iný a okrem skvelých zážitkov a dobrodružstiev priniesol aj nové priateľstvá.
V pondelok sme sa všetci pri hraní hier zoznámili a spoznávali. Nechýbala dobrá nálada, o ktorú sa postarali aj „táborové mamy" a parťáčky Mia, Heňa a Nika. V Kidshause sme sa poriadne vybláznili na nafukovacích hradoch,trampolínach a rýchlych šmykľavkách. Unavení no spokojní sme si pochutili na dobrom obede, neskôr sme sa zabávali pri Ručnom futbale a v tímovej hre Zrnká múdrosti.
V utorok svietilo slniečko, super počasie na poznávaciu výpravu do starého mesta. Naša výprava začala pri Bratislavskom hrade,cieľom boli zaujímavé sochy v okolí.Pri soche Svatopluka na koni sme si pripomenuli povesť o troch prútoch a dôležitosť súdržnosti,v spodnom nádvorí sme objavili sochu Bosorky, pod hradom na dunajskom nábreží Mýtickú loď. V Mravčom klube sme si po návrate nakreslili zážitky z výpravy a dokončili turnaj Duch.
V stredu bolo tiež skvelé počasie, slniečko nás sprevádzalo až k rozhľadni pod Kamzíkom. Z výšky 15 metrov sme obdivovali výhľad na Bratislavu a na lúke sme strávili príjemné dopoludnie. Počas výletu nám robil spoločnosť aj táborový psík zlatý retriever Benitko,užil si s nami veľa zábavy. Vo štvrtok sme sa v prírodnej rezervácii Devínska Kobyla zahrali na objaviteľov,pri výstupe na Pieskovec - Sandberg sme zistili,že pred 14 až 16 miliónmi rokov sa na mieste Sandbergu nachádzalo more.Pozreli sme si pozostatky morských pieskov,zvyšky násypníka ktorým sa v minulosti prevážal vyťažený piesok z Pieskovca k rieke Morave aj bývalý kameňolom Waitov lom.   
Posledný deň tábora sme si užili zábavu na tobogáne a bazény v Petržalskej plavárni, vylúštili Záhadu strateného pokladu,nacvičili divadelné scénky a zrátali posledné červené body.Tri body naviac za Bobríka mlčanlivosti nebolo získať jednoduché, ale obstáli všetci : ) Z tábora sme odchádzali spokojní, so Spomienkovým listom, maskotom Mravcom Cevarmom v batohu a plní super zážitkov.                

Už teraz sa tešíme na letné tábory !!!

Nika a Mia