Päť otázok denníka SME

Odpovedali sme na päť otázok denníka SME - detské tábory, ich popularita a aktuálne dostupné možnosti.

Ako vyzerá v súčasnosti obsadenosť letných táborov, koľko miest je ešte voľných?
Aj keď letné tábory 2018 predáva CK CEVARM už od januára a niektoré termíny sú už obsadené, záujemcovia si aj dnes ešte môžu vybrať z viacerých termínov pobytových táborov na Slovensku alebo denných táborov v Bratislave.

Ako sa vyvíjajú trendy v letných táboroch, aké typy sú v súčasnosti populárne?
V organizácii detských táborov sa vystriedali už asi všetky možné verzie, od trojtýždenných turnusov po dnešné skrátené  7- dňové verzie, od klasických programov s prioritou aktivít v prírode, po tématické športové, tanečné ,čarodejnícke, jazdecké, jazykové...Každý si vyberie podľa toho, či uprednostní termín alebo zameranie. V súčasnosti viacerí organizátori  ponúkajú krátke 7- dňové tábory a tak posledné roky evidujeme zvýšený záujem o predĺžené  až  13 dňové turnusy.  13-denný tábor CEVARM Fanlandia je už síce  obsadený, ale voľné miesta sú v 10- dňových táboroch Crazy Kubrica, Talentmánia alebo Prázdniny na ranči s výukou jazdenia na koni a lukostreľbou.     
 
Čo od letných táborov vyžadujú rodičia, ako sa menia ich nároky?
Nároky rodičov sa príliš nemenia, podstatou je zabezpečiť pre svoju ratolesť super prázdniny. A tak spolu s deťmi vyberajú, buď podľa doporučenia kamarátov - čo je najlepší spôsob - alebo z bohatej ponuky katalógov a ponúk na internete. Mnohí rodičia, ak posielajú dieťa do tábora prvý krát  si pred zakúpením poukazu prídu osobne overiť  spoľahlivosť   organizátora, čo je v dnešnej dobe pri  existencii „internetových organizátorov podvodníkov“ dôležité a výrazne prispieva k spokojnosti rodiča i detí.
    
Stretávate sa často napríklad so špecifickými požiadavkami na stravu a podobne?
Rekreačné zariadenia zabezpečujú pre deti aj diéty, vo väčšine prípadoch ide o celiatickú stravu. Požiadavky rodičov a detí na spoločné ubytovanie s kamarátmi je tiež samozrejmosť - v prihláške do tábora môže rodič napísať s kým chce byť dieťa ubytované a cestovná kancelária CEVARM prostredníctvom táborových vedúcich požiadavku zabezpečí. V tábore je na prvom mieste pohoda a k tej ubytovanie s kamarátmi neodmysliteľne patrí. Samozrejme v táboroch CEVARM dodržiavame ubytovanie chlapci a dievčatá zvlášť - výnimky  tvoria malé 5-6 ročné deti, kedy je možné ubytovať aj súrodencov  - chlapcov s dievčatami.
 
Poskytujete aj možnosti akýchsi last-minute táborov?
Pri predaji táborov CK CEVARM uprednostňujeme zľavy do 31. marca, zľavy pre súrodencov a zľavy pre absolventov troch táborov - majiteľov Karty CEVARM, akcie last-minute využívame len výnimočne.  
 
Mgr.Mária Mravcová, konateľka