Makáme na programoch tak, ako by letné tábory mali byť už zajtra:)

Milí priatelia,

pandémia koronavírusu zmenila plány nielen nám, ale takmer celému svetu. Veľa vecí , ktoré sme ešte do polovice marca považovali za samozrejmé sa  zrazu stali nedostupnými . Prioritu pred udalosťami bežných dní dostali  vládne obmedzenia a opatrenia  na ochranu našich životov.  Zistili sme, že samozrejmé a bežné veci  vlastne nie sú samozrejmé a môžeme o ne prísť.  Do marca sa nám ani nesnívalo, že aj Európu môže zasiahnuť  nejaká pandémia, že príde  k rušeniu alebo obmedzeniu  neúnosnej leteckej dopravy, cestovania či  konzumného života. Pandémia, ale aj správy o zdevastovanom  životnom prostredí, nedostatku vody a extrémnom suchu sú už aj u nás na Slovensku poplašným signálom, že svet sa mení a že veľmi záleží na tom, ako zmeny zvládneme alebo sa aspoň pokúsime zmierniť ich. Svet „po korone“ bude iný. Bude na každom z nás, aby sme svoje správanie sa „po korone“ prispôsobili tomuto poznaniu a nezabudli, že podmienky aj pre náš život  sa môžu zmeniť zo dňa na deň.

Milí priatelia, zatiaľ síce nevieme, či  sa budú môcť letné tábory organizovať, no vzhľadom k aktuálnemu postupnému uvoľňovaniu obmedzení je celkom reálne, že sa uskutočnia.
Informácie o tom či  budú povolené a za akých podmienok  sa možno dozvieme len pár dní pred prázdninami. My v CEVARMe sme  pripravení na každú alternatívu. Aktuálne, dva mesiace pred letom usilovne a s elánom  pracujeme na vylepšovaní táborových programov. Zatiaľ individuálne z pohodlia  domova, ale makáme na programoch tak, ako by letné tábory mali byť už zajtra:) 

Vonku je slniečko a to nám vylepšuje náladu.Veríme že sa čoskoro uvidíme v táboroch. Neskutočne sa na Vás všetkých tešíme:)

váš mravec Cevarm