Každý mesiac prázdniny

A sú tu znova! Že čo? No predsa ďalšie prázdniny a s tým aj dilema rodičov kam s deťmi.

Čo nevidieť máme 5.-9.marec 2018 a jarné prázdniny pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj. Pozrite si našu stránku a vyskúšajte denný tábor CEVARM v Bratislave.

dennom tábore cez jarné prázdniny je vždy zábava, deti objavujú nové zážitky, dobrodružstvá a nadväzujú nové priateľstvá. Voľno si školáci užívajú každý mesiac. Už v septembri, po dvoch mesiacoch letných prázdnin pribudli školákom ďalšie dva voľné dni -štátne sviatky.

Ďalšie prázdniny, jesenné boli v októbri a prvý november z titulu štátneho sviatku jesenné prázdniny ešte o jeden deň predĺžil. V novembri bol voľný aj ďalší deň -17.november. Ten rodičia zvládali, voľno v práci mala aj väčšina z nich a starostlivosť o deti zabezpečili vo vlastnej réžii. December a január neboli skúpe, vrátane štátnych sviatkov obdarovali deti dvomi týždňami prázdnin.

Druhý polrok školského roka február začína zase prázdninami. Polročné prázdniny trvajú síce iba jeden deň, 2.februára, ale niektoré kraje si vo februári vychutnajú aj týždenné jarné prázdniny. Jarné prázdniny podľa krajov pokračujú v marci a pre všetkých školákov začnú prázdniny veľkonočné. Štvordňové veľkonočné prázdniny končia v apríli. V máji sú dva dni voľna z dôvodu štátnych sviatkov. Jediným mesiacom v roku, kedy nie je sviatok ani prázdniny je teda jún.

Asi aby sa jún necítil ukrivdený, v poslednej dobe si niektoré školy mesiac pred koncom školského roku namiesto finišovania s opravami známok presúvajú z jarných a jesenných mesiacov na jún "školy v prírode". A tak majú školáci voľno z dôvodu sviatkov, výletov či prázdnin naozaj každý mesiac v roku.

Váš mravec Cevarm