Jarné prázdniny boli supééér

Jarné prázdniny boli supééér
Tohtoročné jarné prázdniny boli super. Na denný jarný tábor v Bratislave sme mali toľko záujemcov, že veľa detí sme z kapacitných dôvodov do tábora už nemohli prijať. Vyplýva z toho staré známe poučenie : Kto neskoro chodí, sám sebe škodí.                                                                                                                              

Čas beží neuveriteľne rýchlo, jarné prázdniny sú za nami, o chvíľu je tu Veľká noc a o ďalšiu malú chvíľku letné tábory .Na mieste je priateľská  rada – ak patríte medzi zábudlivcov,čo ešte neposlali prihlášku do nového, alebo svojho obľúbeného letného tábora, dlho nerozmýšľajte, aby ste neboli sklamaní ako deti, ktoré sa minulý týždeň už nedostali do mravčieho jarného tábora. Pobytové aj denné letné tábory Cevarm sa míňajú rýchlo, asi tak,ako posledné zvyšky snehu.

Veľmi nás teší, že deti sú v mravčích táboroch spokojné.Cevarm cestovná kancelária pre deti s potešením a zanietením organizuje detské tábory už 27 rokov a je samozrejmé,že sa profesionalita práce a skúsenosti odzrkadľujú v spokojnosti detí.
Jarné prázdniny boli tento rok zvláštne. Prvé dva dni bola ešte zima a ľad,vo štvrtok a piatok sme už cítili silu jarného slniečka a odkladali kabáty. Prvý deň jarného tábora všetky tímy napriek chladnému počasiu a nepríjemnému vetrisku v bratislavskom lesoparku Koliba zvládli pamäťovú hru Les nie je smetisko. Bystré hlavičky každého tímu správne dopísali odpovede, dozvedeli sme sa, koľko času trvá, kým sa rozloží plast alebo žuvačka, dohodli sme sa, že prispejeme k ochrane životného prostredia - do obchodu si radšej zoberieme svoju látkovú tašku miesto plastovej... a už sme aj s klzákmi bežali na kopec. Na zasneženom kopci  bratislavskej Koliby sme sa spúšťali na klzákoch, zabávali a jašili ... až kým nás zopár zmrznutých jednotlivcov nezačalo  súriť k odchodu.V pondelok bola ozaj zima.
Ďalší deň sme si užívali v športovo zábavnom centre Kidshouse s množstvom obľúbených atrakcií, šmyklaviek a trampolín.                                                                                                        

Poobede nás v mravčom klube čakali rozohraté turnaje Duch, Dobble, stolný futbal, skúmali sme záhady, Tajnú správu s morzeovkou aj otázku či vie prasa lietať... V stredu už vykuklo slniečko a na našej výprave k hmyziemu hotelu sme sa mohli aj opaľovať. Vo štvrtok bolo  jasné, že pani zima je na odchode. Na výstave v medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana  sme spoznali najstrašnejšie slovenské strašidlá a poobede na ihrisku už boli všetky kabáty odložené na futbalovej bránke. Slniečko fantasticky hrialo a tak sme Tanierový golf aj Ručný futbal hrali v mikinách a tričkách.

Posledný deň jarného mravčieho tábora sme zašli do plavávne v Petržalke kde je skvelý tobogán.Aj Terezka z druhého oddielu prekonala  strach a prvýkrát vo svojom živote sa presvedčila, aký je tobogán  báječný. Všetky deti chceli ísť na tobogán a plaváreň aj zajtra... ale to už bola sobota a koniec tábora.
Piatok patril aj hľadaniu pokladu. Všetky tímy sa poriadne zapotili ale s malou pomocou  Záhadu strateného pokladu vylúštili. Miesto pokladu objavil ako prvý Denis, sladký poklad si rozdelili hľadači rovnakým dielom.  

Tak ahoj ! Boli ste všetci skvelí a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. Na super jarný mravčí tábor si zaspomínajte pri prezeraní fotiek. V najbližších dňoch ich hľadajte na www.cevarm.sk-fotogaleria aj vo svojej mailovej schránke.

Váš Mravec Cevarm  a Mia