Ahoj rančeri :)

Ahoj rančeri, známi z minulých rokov, ale aj neznámi.

Za normálnych "nekoronavírusových" časov by zostali už len 3 mesiace do začiatku prvého turnusu tábora Prázdniny na ranči. No ale stalo sa niečo nečakané a môj životný optimizmus je trošku nalomený. Ako to nakoniec dopadne, teraz nevie asi nikto, ale ako hovorí jeden múdry citát "Šťastie praje pripraveným". Preto napriek neistote naháňame s niektorými vedúcimi kondičku a precvičujeme staronové hry, v tomto prípade ringo. Samozrejme pri dodržaní všetkých odporúčaných pravidiel (ochrana úst a nosa; bezpečné vzdialenosti; miesta, kde nie je veľa ľudí, ...).
Ak to bude možné z hľadiska bezpečnosti, tak verím, že tábory sa uskutočnia. Cevarm aj vedúci tomu venovali už nemálo energie, tak snáď nás vírusové čudo o veľkosti približne 120 nm neporazí :(. Už teraz sa teším nielen ja, ale aj ostatní vedúci z minulého roku. Zatiaľ si v rámci karanténnych možností užívajte dni, samozrejme aj s časom venovaným "škole" a svojim blízkym. Nezabudnite ani na tých, s ktorými sa teraz nemôžete stretnúť, a tak im občas napíšte, a ešte lepšie zavolajte, určite sa potešia.

Váš Zdeno

P.S. ... a ja sa poteším, ak mi napíšete na prazdninynaranci@gmail.com odpovede na nasledujúce úlohy, ktorými si precvičíte chémiu, históriu, fyziku, matematiku a slovenčinu:
1. kto povedal "Šťastie praje pripraveným"?
2. ? m = 120 nm (koľko metrov je 120 nanometrov)?
3. na čo sa najviac tešíte v tábore? ... aspoň uvidím, či ste optimisti :)
Správne a najzaujímavejšie odpovede zverejníme začiatkom mája na FB Cevarmu.